Ham Prei Salade

Ham Prei Salade

Een ham prei salade is een lekkere frisse en gezonde salade voor 6 personen. Er zitten veel gezonde ingrediënten in die goed zijn voor je lichaam.

Deze ham prei salade is makkelijk een zeer snel klaar te maken. De salade smaakt ook heerlijk op een toastje of op brood.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Ham prei salade

Heerlijk op toast of brood.

Gang Salade
Keuken Nederlands
Keyword Ham prei salade
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 650 kcal

Ingrediënten

 • 4 Eieren
 • 100 Gram Gekookte ham
 • 1 Dunne stengel Prei
 • Mayonaise
 • Mosterd
 • Zout en peper
 • Kerriepoeder

Bereiding

 1. Kook als eerste de ham of koop kant en klare ham. Snij deze in dunne reepjes of kleine plakjes. Kook ondertussen de eieren alvast en laat deze daarna goed schrikken en afkoelen. De prei kun je alvast goed gaan wassen, daarna kun je de prei gaan snijden. Snij de prei in dunne ringen.

 2. Pel de eieren en zorg dat er geen schil meer aan zit. Doordat je de eieren van kokend water direct in koud water doet, schrikken ze. Zo krijg je de schaal er makkelijker van af. De eieren kun je in plakjes snijden of de lengte, daarna snij je deze plakjes over de breedte. Je kunt ook een eiersnijder gebruiken hiervoor.

 3. Pak nu een kom en doe hier de eieren, ham en prei in. Meng er een paar eetlepels mayonaise door heen. Daarna kun je de mosterd erdoor heen mengen. Breng nu de salade op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Tussendoor wel even proeven.

 4. Nu is de ham prei salade klaar om te serveren. Dit kan in een kom of op een bord. Je kunt ook stokboord bakken en deze in stukjes snijden. Op elke stukje doe je dan een beetje salade, dit ziet er niet alleen leuk uit. Het is ook nog lekker.

 5. De ham prei salade kun je natuurlijk ook op een toastje eten of gewoon op een boterham. Natuurlijk is de salade ook prima zo te eten. Je bent in ieder geval verzekerd van een gezonde maaltijd wel met veel goede voedingstoffen. Geniet van deze heerlijk salade.