Gegratineerde Prei

Gegratineerde Prei

Gegratineerde prei is een lekker en gezond recept. De meeste mensen hebben het vroeger wel gegeten, dit maakt het extra bijzonder als het op tafel staat.

Gegratineerde prei is gezond en zeer lekker, het is zeker het proberen waard. Dit recept heeft een Italiaans tintje door de ham en pesto.

Ingrediënten

  • 4 stengels prei
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 3 dl melk
  • 2 el groene pesto
  • 12 plakjes rauwe ham
  • 75 g geraspte kaas

Gegratineerde prei

Bereiding
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Was de prei goed en snij deze daarna, het donkergroene deel kun je er af snijden en gebruik het lichtgroene deel van de prei.

Snij de prei in 3 stukken en doe deze in een pan met water en wat zout. Kook dit gedurende 6 minuten. Smelt ondertussen wat boter in een pan en roer de bloem door de boter heen, blijven roeren tot de boter en bloem één geworden zijn.

Voeg onder het roeren een beetje melk toe aan de inhoud van de pan. Blijf dit roeren tot er een gladde saus ontstaat. Meng nu de pesto er door heen en breng de saus op smaak met wat zout en peper, ondertussen wel even blijven proeven zodat je zeker weet dat de smaak goed genoeg is. Nu is de saus klaar en kun je de pan van het vuur af halen.

Nu de saus klaar is kunnen we beginnen met de rest. Laat de prei uit lekken in een vergiet en wikkel elke stukje prei in een plakje ham. Nu leg je de prei met ham in de ovenschaal en schenk je de saus er overheen. Hierover heen strooi je wat geraspte kaas.

Zet nu de ovenschaal in de oven voor zo’n 15 a 20 minuten. De bovenkant moet goudbruin worden. De ovenschaal kun je in zijn geheel op tafel zetten of je serveert de gegratineerde prei op grote witte borden.

Advertentie