Ovenschotel met Prei en Ananas

Ovenschotel met Prei en Ananas

Ovenschotel met prei en ananas is een lekker gezond gerecht met een wat een zoete smaak door de ananas. In combinaties met de smaak van de prei, smaakt dit echt lekker. Dit gerecht bevat veel gezonde vitamine, vooral door de ananas.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Ovenschotel met prei en ananas

Een heerlijke frisse combinatie, prei en ananas.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 535 kcal

Ingrediënten

  • 800 Gram Kruimige aardappelen
  • 500 Gram Dunne prei dikke stelen in de lengte halveren.
  • 190 Gram Jonge goudse kaas in dunneplakken
  • 1 Blik Ananasschijven Goed laten uitlekken
  • 50 Gram Boter

Bereiding

  1. Begin met het schillen van de aardappelen. Kook ze daarna gaar in 18 minuten. De prei kun je in grote stukken snijden. Was de prei voor de zekerheid nog even. Nu kun je ook de prei gaan koken, doe dit in ongeveer 10 minuten.

  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter. Giet de aardappels af en stamp deze fijn. De wortels kun je er ook doorheen stampen. Deze wortelstamp kun je nu in de ovenschaal gaan scheppen.

  3. Wikkel nu de stukken prei in plakjes kaas en leg deze in de ovenschaal boven op de wortelstamp, laat er wat ruimte tussen en leg hier de stukken ananas tussen in. Verdeel de boter over de prei en ananas en zet de schaal in de warme oven. Bak dit alles in ongeveer 12 minuten.

  4. De ovenschotel met prei en ananas kun je met schaal en al op tafel zetten, zo kan iedereen van uit de schaal opscheppen. Ook zou je borden alvast in de keuken kunnen opmaken. Versier de borden met wat garnituur en schep de in houd van de ovenschotel met prei en ananas op de borden. Veeg de randen van de borden schoon en spuit hier eventueel een lekker sausje op. Je kunt het ook gewoon zo laten als dat het is. Dit gerecht is voor 4 personen. Als je dit gerecht gebruikt als tussen gerecht dat is dit genoeg voor 8 personen.