Prei Invriezen

Prei Invriezen

Prei invriezen, dat kan heel goed en het blijft ook nog eens lang houdbaar. Deze lekkere groente kun je dan het hele jaar door eten.

Dat is wel zo handig als je bijvoorbeeld je eigen prei kweekt in je moestuin, of misschien krijg je wel veel prei van je opa die het zelf kweekt. Prei is zo lekker, het heeft een iets pittige smaak die aan heel veel gerechten wat toe te voegen heeft.

Prei invriezen doe je zo. Neem rijpe prei, deze kun je herkennen aan de frisgroene bladeren en de stevigheid van de groente zelf. Je kunt deze natuurlijk altijd een paar dagen bewaren op donkere, koele en vooral een droge plek. In de koelkast kun je de prei tot wel 3 weken bewaren, dat is nog eens een lange tijd. Het nadeel is dan weer dat de prei onbewerkt moet blijven wil je deze zolang kunnen bewaren. Gesneden kun je het maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast, daar buiten helemaal niet omdat het dan compleet uitgedroogd.

Prei invriezen

Als je prei wilt invriezen dan zal je deze eerst moeten gaan koken. Het voordeel is dan wel dat je deze wel 12 maanden lang kun bewaren in de diepvries. Rauwe prei kun je ook wel invriezen maar dan zal je deze toch echt moeten blancheren, zo’n 5 minuten om precies te zijn. Blancheren is een keukentechniek.

Het is het kort koken van voedsel, waarna je het ook direct weer afkoelt zodat het niet verder gaart. Gewoonlijk breng je een pan met water aan de kook. Dat moet, afhankelijk van de hoeveelheid voedsel die je bereidt, een flinke pan vol zijn.

Als je de prei nog helemaal klaar maakt en dan alvast in een bakje of bakjes doet samen met de andere ingrediënten van een bepaald gerecht dat je wilt maken, dan scheelt dit een hele hoop tijd de volgende keer dat je wilt gaan koken. Een dag van te voren haal je het uit de diepvries en leg je het in de koelkast, zo kun je het die dag erna snel en makkelijk verder klaar maken voor het gerecht van die dag, bijvoorbeeld een complete prei ovenschotel met aardappels en gehakt erin.

Als je dan vanuit je werk of school komt hoef geen half uur in de koken te staan omdat je ver van te voren alles al klaar hebt gemaakt. Heb je dus een keer tijd over dan weet je dus wat je kunt doen met die prei die in de aanbieding is bij de supermarkt.

Nu weet je dus hoe je prei kunt invriezen, het kan zelfs op verschillende manieren. Je hoeft het dus niet altijd op dezelfde manier te doen. En je weet nu dat het je ook een heleboel tijd kan schelen als je het weer eens druk hebt met andere zaken dan eten bereiden. Maar wees eerlijk verse prei smaakt altijd beter dan ingevroren prei die al een half jaar in de diepvries zit.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com