Preitaart

Preitaart

Preitaart is een lekker gerecht, het is een hartig gerecht en dus zeer gezond. Voor kinderen is dit het ideale gerecht om alle voedingstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben.

Dit recept is voor 8 personen
Bereidingstijd: 1uur en 30 minuten

Ingrediënten

  • 1,5 kilo prei
  • half pakje deeg voor hartige taart
  • 4 eetlepels olie
  • zout en peper
  • suiker
  • 200 milliliter slagroom
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 3 teentjes knoflook
  • boter
  • 1,5 kilo half om half gehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • nootmuskaat
  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram geraspte kaas
  • gehakt kruiden

Materialen

  • ovenschaal
  • snijplank
  • schilmes
  • braadpan
  • bak/kom

Preitaart

Bereidingswijze
We gaan beginnen met de plakjes deeg te laten ontdooien. Daarna gaan we de prei schoonmaken en deze in ringetjes snijden. Pel de knoflook af en snij deze in fijne stukjes.

Pak de braadpan en verwarm de olie. Doe het gehakt in de pan, indien nodig doe er dan nog wat olie bij. Is het gehakt gaar doe er dan nog wat gehakt kruiden op voor de smaak.

Dan gaan we de knoflook toevoegen en bak dat even mee met het gehakt. Dan kun je er nog wat peper en zout bij toevoegen voor een nog betere smaak. Heb je dat alles gedaan, haal het dan uit de pan en doe het even in een bak of kom.

We gaan nu verder met de prei, die stop je in de pan. De olie die er nog in zit laat je er gewoon in zitten daar kan de prei prima mee gebakken worden. Doe over de prei een kleine beetje zout, peper, nootmuskaat en een snufje suiker.

Nu gaan we het gehakt bij de prei doen. Gooi er nu ook een beetje bloem bij en bak dit even mee.
Doe er circa 375 milliliter water er geleidelijk door. Doe dat hetzelfde met de slagroom en de roomkaas. Laat het zo’n 5 minuten zachtjes door pruttelen tot het een dikke massa is geworden.

Vet de ovenschaal in en bedek de schaal met de plakjes deeg. Uiteraard bedek je ook de randen met de plakjes deeg. Verdeel het paneermeel over het deeg heen.

Leg nu het gehakt met prei in de ovenschaal en strooi er nog wat geraspte kaas er over. Bak de hartige preitaart in circa 5 minuten goudbruin, in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Advertentie