Lekker (prei) eten tijdens de BBQ doe je zo!

De zomer is in volle gang en dat betekent dat het tijd is voor gezellige barbecue avonden met vrienden en familie. Lekker eten, drankjes en goed gezelschap in de buitenlucht. Wat wil je nog meer? In dit artikel geven we je tips en tricks om ervoor te zorgen dat je de lekkerste gerechten op tafel zet tijdens je barbecue.

Een goede voorbereiding 

Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Dit is ook het geval als het gaat om een BBQ. Zorg ervoor dat je op tijd begint met de voorbereidingen. Zo weet je zeker dat je op de dag zelf niet voor verrassingen komt te staan. Maak een boodschappenlijstje met alle ingrediënten die je nodig hebt. Zorg ervoor dat je voldoende vlees, vis, groenten en bijgerechten in huis hebt. Je kunt ook Bbq vlees bestellen bij een online slager. Zo kun je verschillende soorten vlees met elkaar vergelijken. Je hoeft zelf niet meer naar de slager. Bovendien weet je zeker dat je kwalitatief goed vlees in huis haalt.

Marineren voor een lekkere smaak

Een goede marinade kan echt het verschil maken! Het eten wordt hier veel lekkerder van. Combineer verschillende smaken en kruiden. Zo maak je de perfecte marinade. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke marinade met knoflook, olijfolie en citroen. Of ga juist voor een pittige marinade met rode peper en gember. Heb je geen zin om zelf te marineren? Dan kun je ook kant-en-klare marinades kopen. 

Variatie

Het is leuk om wat variatie op de BBQ te leggen. Probeer dus verder te denken dan alleen maar hamburgers en worstjes. Zorg voor genoeg variatie in je gerechten. Denk aan gegrilde groenten, vis, kipspiesjes, saté en vegetarische opties. Qua gegrilde groenten zijn maïskolven natuurlijk altijd lekker. Maar het is ook leuk om eens verder te denken. Leg prei, aubergine en courgette op de barbecue. Zo kun je nieuwe en lekkere combinaties maken.

De juiste timing 

Je hebt uiteraard geen trek in vlees dat verbrand is of dat nog rauw is van binnen. Zorg er daarom voor dat je de juiste timing hebt tijdens het barbecueën. Begin op tijd met het voorverwarmen van de barbecue. Het is ook belangrijk dat het vuur de juiste temperatuur heeft voordat je begint met grillen. Let er ook op dat verschillende soorten vlees en vis niet allemaal even lang op de barbecue hoeven. Zet timers om zeker te weten dat alles op tijd van de barbecue afgehaald wordt.