4 gezonde eten afhaal tips voor jou!

In de drukke wereld van vandaag kan het soms lastig zijn om gezonde maaltijden te bereiden. Gelukkig zijn er tal van afhaalopties die gezonde en voedzame maaltijden aanbieden. In dit artikel delen we vier handige tips voor het bestellen van gezond afhaal eten, zodat je ook op drukke dagen goed voor jezelf kunt blijven zorgen. 

Kies voor maaltijden met veel groenten

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je een gezonde maaltijd hebt, is door veel groenten te eten. Groenten zitten boordevol goede dingen zoals vitaminen, mineralen en vezels die je helpen gezond te blijven. Dus als je iets afhaalt, kies dan voor gerechten die veel groenten bevatten. Salades, roerbakgerechten en buddha bowls zijn goede keuzes. Bij Doozo hebben ze bijvoorbeeld echt lekkere maaltijden met heel veel groenten erin. Als je genoeg groenten eet, weet je zeker dat je lichaam alles krijgt wat het nodig heeft om goed te werken.

Let op de portiegrootte

Een andere belangrijke overweging bij het bestellen van gezond afhaaleten is de grootte van de porties. Vaak geven restaurants flinke porties, wat betekent dat ze meer calorieën bevatten dan je eigenlijk nodig hebt. Let dus goed op hoeveel eten je krijgt en ga voor een kleinere maaltijd als je niet echt honger hebt. Je kunt ook samen met iemand anders bestellen en het delen, zodat je minder eet zonder dat je iets hoeft te missen.

Kies voor magere eiwitten

Eiwitten zijn essentieel voor een gezond dieet, omdat ze helpen bij het opbouwen en herstellen van spieren. Bij het bestellen van afhaaleten is het daarom slim om te kiezen voor maaltijden die rijk zijn aan magere eiwitten, zoals kip, vis, tofu of bonen. Deze eiwitbronnen zijn licht verteerbaar en bevatten weinig verzadigde vetten, waardoor ze een gezonde keuze zijn. Poké bowl Leeuwarden is een restaurant dat bekend staat om zijn heerlijke poké bowls, die boordevol magere eiwitten zitten. Door te kiezen voor een poké bowl met vis of tofu kun je een gezonde en voedzame maaltijd bestellen die rijk is aan eiwitten.

Vermijd toegevoegde suikers en vetten

Tot slot is het ook slim om bij het bestellen van afhaal eten te letten op de hoeveelheid suikers en vetten die kunnen worden toegevoegd. Veel kant-en-klare maaltijden zitten vaak boordevol verborgen suikers en vetten die niet goed zijn voor je gezondheid. Het is dus verstandig om te kiezen voor maaltijden die minder bewerkt zijn en om sauzen en dressings te vermijden die overmatig veel suiker en vet bevatten. Door deze vier gezonde eet-afhaal tips te volgen, kun je zelfs op drukke dagen gezonde maaltijden bestellen en ervoor zorgen dat je lichaam alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Ga voor gerechten met veel groenten en magere eiwitten, let goed op de portiegrootte en mijd toegevoegde suikers en vetten. Op deze manier blijf je ook tijdens hectische periodes goed voor jezelf zorgen en geniet je van een gezonde maaltijd.