Preisoep

Preisoep

Een preisoep is misschien wel het makkelijkste gerecht dat je kunt maken met prei. Het is zeer makkelijk en snel te bereiden en je hebt er zeker geen speciale vaardigheden voor nodig. De preisoep smaak zeer goed, zowel als voorgerecht en als hoofdgerecht.

Ingrediënten

  • 500 gr prei
  • 4 grote uien
  • blik gepelde tomaten
  • 1 groot blikje tom. puree
  • 4 bouillonblokjes
  • 200 gr gehakt
  • 1 ei
  • Paneermeel.

Preisoep

Bereiding
Begin met het maken van de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een kom, doe er een ei bij en wat paneermeel. Meng dit goed samen en draai er kleine gehakt balletjes van. Doe deze gehaktballetjes in een bakje en bewaar ze even in de koelkast.

Was nu de prei en snij deze in stukken, het liefste grote stukken. Snij de uien ook in wat grotere stukken, als je geen blender of staafmixer hebt moet je de groentes in zeer kleine stukjes snijden. Zet nu een soeppan op het vuur en doe hier de prei, ui, tomaten met sap, tomatenpuree en de bouillonblokjes in. Doe hier 350 ml water bij en laat dit gedurende 30 minuten koken.

Doe de inhoud van de pan in de blender en pureer de soep, een staafmixer kan ook. Heb je geen van beide snij dan alle stukjes groenten in kleine stukjes voordat je deze gaat koken.

Voeg nu 800 ml water aan de pan toe en doe soep er weer bij. De gehaktballen mogen er nu ook bij in. Laat dit alles nog 30 minuten zachtjes koken, wel blijven door roeren. Proef de soep eens en voeg eventueel nog bouillon eraan toe, zout en peper kan natuurlijk ook.

Nu kun je de soep gaan serveren. Dit kan in kom of op een bord, wat je zelf het makkelijkste vindt. Je zou eventueel nog wat stokbrood kunnen bakken in de oven en dit in stukjes kunnen snijden, zo kun je lekker dippen in de soep.

Advertentie