Prei Mosterdsoep

Prei Mosterdsoep

Prei mosterdsoep is een heerlijke soep vol met groente. De mega gezonde soep is snel en makkelijk klaar te maken door middel van dit simpele recept. De Prei mosterdsoep is geschikt als avond maaltijd en als tussen doortje. Voor extra pit kun je in plaats van een milde Zaanse ook een wat hetere mosterd gebruiken.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 500 g prei, in ringen
  • 2 aardappels, in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels Zaanse mosterd
  • 125 ml crème fraîche

Prei mosterdsoep

Bereiding
Om te beginnen pak je een soeppan, verhit hier wat olie in. Het lekkerste in misschien olijfolie. Snij nu de prei in stukken en je zult zien dat je dan ringen krijgt. Pak er wat licht groene stukken prei uit en bewaar deze voor garnering.

De rest van de prei kun je op een middelhoog vuur bakken gedurende ongeveer 3 minuten. Zorg ervoor dat de prei niet bruin wordt. Voeg nu de bouillon eraan toe en breng deze aan de kook.

Ondertussen kun je de aardappels er ook aan toevoegen. Laat de soep nu 10 tot 15 minuten doorkoken, hoelang dat ligt aan intensiviteit van de warmtebron.

Nu kun je de mosterd en de crème fraîche aan de soep toevoegen. De soep kun je nu gaan pureren met een staafmixer, dit kan ook met een blender. Heb je geen van beide in huis dan zou het nog met een gewone mixer kunnen, heb je deze ook niet laat de soep dan zo als hij nu is. Proef de soep en voeg indien nodig nog wat zout en peper aan de prei mosterdsoep toe.

De prei mosterdsoep kun je serveren in een diep brod of in een kom. Strooi de overgebleven prei over de soep, zo ziet het er nog leuk uit ook. Wat ook heel erg lekker is bij deze soep is, bruin stokbrood. Wit stokbrood is ook prima, maar bruin bevat meer vezels. Dit is dus weer wat gezonder als wit.

Advertentie