Ga terug
Afdrukken

Recept Prei-Mosterdsoep

Deze soep is eens wat anders.

Gang Soep
Keuken Nederlands
Keyword Prei-Mosterdsoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 205 kcal

Ingrediënten

  • 2 Eetlepels Olie
  • 500 Gram Prei In ringen gesneden.
  • 2 Aardappels In blokjes gesneden.
  • 1 Liter Kippenbouillon
  • 2 Eetlepels Zaanse mosterd
  • Zout en peper naar smaak
  • 125 Milliliter Crème fraîche

Bereiding

  1. Om te beginnen pak je een soeppan, verhit hier wat olie in. Het lekkerste in misschien olijfolie. Snij nu de prei in stukken en je zult zien dat je dan ringen krijgt. Pak er wat licht groene stukken prei uit en bewaar deze voor garnering.

  2. De rest van de prei kun je op een middelhoog vuur bakken gedurende ongeveer 3 minuten. Zorg ervoor dat de prei niet bruin wordt. Voeg nu de bouillon eraan toe en breng deze aan de kook.

  3. Ondertussen kun je de aardappels er ook aan toevoegen. Laat de soep nu 10 tot 15 minuten doorkoken, hoelang dat ligt aan intensiviteit van de warmtebron.

  4. Nu kun je de mosterd en de crème fraîche aan de soep toevoegen. De soep kun je nu gaan pureren met een staafmixer, dit kan ook met een blender. Heb je geen van beide in huis dan zou het nog met een gewone mixer kunnen, heb je deze ook niet laat de soep dan zo als hij nu is. Proef de soep en voeg indien nodig nog wat zout en peper aan de prei mosterdsoep toe.

  5. De soep kun je serveren in een diep brood of in een kom. Strooi de overgebleven prei over de soep, zo ziet het er nog leuk uit ook. Wat ook heel erg lekker is bij deze soep is, bruin stokbrood. Wit stokbrood is ook prima, maar bruin bevat meer vezels. Dit is dus weer wat gezonder als wit.